Gezonde recepten

Salade met kip en avocado

De ingrediënten die je voor dit recept nodig hebt zijn:

 • 480 gram rauwe kipfilet
 • 2 tl zonnebloemolie
 • 1 tl chilipoeder
 • zout
 • 250 gram eikenbladsla
 • 5 hele tomaten
 • 1 avocado van 150 gram
 • 2 mango’s
 • 2 el witte balsamicoazijn
 • 1 tl olijfolie
 • 2 el peterselie fijngehakt
 • 80 ml water
 • 1 peper
Bereidingswijze:

Om mee te beginnen gaan we de kipfilet afwassen en deze droog deppen met een stuk keukenpapier. Zij hierna de kipfilet in repen en steek hier satéprikkers in. Meng dan de chilipoeder met olie en zout. Dan gaan we nu de kipfilet bestrijken met dit mengsel. Ondertussen gaan we dan een pan verhitten en hierin de kipspiesjes bakken zonder vet, voor ongeveer 4 minuten aan alle kanten. Terwijl je aan het bakken bent kun je de eikenbladsla afwassen en deze droog schudden voordat je deze in stukken snijd. Was ook de tomaten af en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de avocado door midden en verwijder de pit, dan kun je nu de avocado schillen en het vruchtvlees in partjes snijden. Voor de dressing, gaan we de mango schillen en het vruchtvlees van de pit af snijden en dan de mango in blokjes snijden. Dan is het nu tijd om de balsamicoazijn, peterselie, olijfolie, water en de mangoblokjes met elkaar te pureren. Om wat smaak toe te voegen kun je peper en zout toevoegen. Om het af te maken leg je de eikenbladsla met de tomaat en avocado op het bord en besprenkel je deze met de dressing die je gemaakt hebt. Hier kun je de overheerlijke kipspiesjes bij opeten.

Maaltijdsalade met paprika en gegrilde kip

Havermouttaart

De havermouttaart is een taart gemaakt van havermout. De havermouttaart wordt gegeten tijdens het ontbijt. Meestal eet je een aantal dagen van de havermouttaart tot die eigenlijk op is. Met deze havermouttaart kun je ongeveer 3 dagen van eten als je met 2 personen bent. De reden dat de havermouttaart onder gezonde recepten valt is, omdat het vitamine-b, proteine en vezels bevat. Om een havermouttaart te kunnen maken heeft u natuurlijk havermout nodig, bananen, ongezouten noten, water, ei, kaneel, zout en lijnzaad. Als u dit dan mixt met elkaar dan doe je de taart in de oven. De oven moet op 180 graden worden verwarmt. Vervolgens doet u de havermouttaart in de oven voor 60 minuten.

salade-gezond

Quinoa

Quinoa is een graansoort wat uit Zuid-Amerika vandaan komt. De plant van een Quinoa heeft rode pluimen en de plant kan wel 2 meter groot worden. Quinoa is te vergelijken met couscous en staat in de schijf van vijf. Quinoa is een gezond recept vanwege het bezit over vele eiwitten, vitamine-b, vitamine-e en mineralen. Verder blijft Quinoa langer goed als je het in een koele ruimte bewaart waar het donker is. Mensen die een glutenziekte hebben (genaamd Coeliakie) kunnen geen gluten hebben.

Boekweit

Boekweit wordt door vele mensen gezien als een graansoort, maar eigenlijk is het een zaad van een plant. Boekweit is zeer gezond. In Boekweit zitten enorm veel vezels, Vitamine B1 en B6 en mineralen. Boekweit zit in tarwekoek, pannenkoeken en broodjes. Boekweit staat in de schijf van vijf mede omdat boekweit enorm veel lijkt op een graansoort. Het verbouwen van Boekweit wordt altijd in China gedaan, maar tegenwoordig wordt dit ook in Nederland verbouwd. Alleen in Nederland komt het oogsten van boekweit niet vaak voor, vanwege het klimaat in Nederland dat nogal afwisselend kan zijn. Kortom boekweit is zeer gevoelig voor weersomstandigheden. Hetzelfde geld voor de Quinoa moet u de boekweit koel bewaren wil het langer houdbaar blijven. Mensen die een glutenziekte hebben kunnen boekweit ook eten, omdat boekweit eigenlijk geen graansoort is. Er is ook een mogelijkheid om de biologische soort van boekweit te kopen. Deze is overigens ook verkrijgbaar in de winkel.