Wat is salade Nicoise?

Salade Nicoise is een salade waar onder andere sla, vis en ei in zit. Salade Nicoise kan je eigenlijk maken op allerlei soorten manieren. Zo heb je de mogelijkheid om een salade Nicoise te maken met bijvoorbeeld vlees, bonen, sla, ei en allerlei groentes. Kortom er zijn vele mogelijkheden. Er is ook nog een mogelijkheid om extra dingen toe te voegen aan de salade. Het is zo dat er allerlei soorten recepten zijn om salade Nicoise te bereiden. Mensen beweren dan dat hun recept eigenlijk de juiste recept is, maar daar is nooit duidelijkheid over geweest, omdat veel mensen de salade op hun eigen manier bereiden.

salade-nicoise

Wat zijn de ingredienten?

Om de salade Nicoise te maken heb je onder andere ansjovisfilet, tonijn, ei, sla, rodewijnazijn, knoflook, haricots verts, olijven, tomaat, rode uit, peper, zout en olijfolie nodig. De salade is overigens heel erg makkelijk te maken aangezien je niks hoeft te bakken. Dit is alleen zo als je een verse tonijn hebt. Bij een verse tonijn leg je deze ongeveer 1 minuut op de grill. Het maken van de salade kost ongeveer 20 minuten en ben je klaar om de salade te eten. Belangrijk is ook dat de salade niet vegetarisch is. Ondanks dat ze zeggen dat dit het recept is, is er officieel nog geen recept van de salade en mag je eigenlijk wel zelf bepalen hoe je de salade Nicoise bereidt.

Waar wordt de salade Nicoise gegeten?

De salade Nicoise wordt eigenlijk overal op de wereld wel gegeten. In Frankrijk in het gebied rond Nice of de Côte d’Azur is dit gerecht het meest bekend en wordt het daar ook het meest gegeten. Er bestaat wel veel onenigheid over de manier van het bereiden van het gerecht. Zo maken mensen onder andere in Nice het gerecht met aardappel of een ander soort vis. Veel mensen zeggen dan ook dat het geen salade meer is dan. Er is zelfs een mogelijkheid om de salade te eten met rijst. Ook is het lekker om de salade Nicoise te drinken met een lekkere Rose wijn.

Voedingswaarde

De salade Nicoise bevat enorm veel voedingswaarden. Zo heeft een portie onder andere 400 calorieën, 30 gram eiwitten, 16 gram vet (alleen onverzadigd vet) en 35 gram koolhydraten. Wat opvalt is dat de salade Nicoise enorm goed is om te eten voor als je bijvoorbeeld gaat sporten, het bevat namelijk een enorme hoeveelheid eiwitten wat goed is voor het sporten.